Μενού Κλείσιμο

12ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών

Με λίγα λόγια….

Οι μαθητές στα πλαίσια των μαθημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Πληροφορικής και με τους εκπαιδευτικούς κ. Πίγκα Ζωίτσα και Σταμάτη Κατερίνα αντίστοιχα, συμμετείχαν στο 12ο Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχαν στο τριήμερο συνέδριο (13-15 Μαρτίου 2014), στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί προσομοίωση των συνεδριάσεων του ΟΗΕ. Ως διπλωμάτες κλήθηκαν να υπερασπιστούν τις χώρες που επέλεξαν να εκπροσωπήσουν ως προς τα θέματα:
1) Το δικαίωμα στη θρησκεία και στην εκδήλωση των θρησκευτικών μας πεποιθήσεων.
2) Γυναικεία και παιδική εργασία: Εκμετάλευση και τρόποι αντιμετώπισης.
Οι χώρες που επιλέχθηκαν ήταν οι Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, το Λίβανο και η Κροατία. Οι μαθητές συνολικά που συμμετείχαν ήταν περίπου 25. Από αυτούς οι 4 ήταν πρεσβευτές και επίτροποι   για τη χώρα που εκπροσώπησαν, 4 ήταν απλοί διπλωμάτες – επίτροποι και οι υπόλοιποι παρατηρητές. Υιοθέτησαν το ρόλο του διπλωμάτη σε μία ηλικία που κατά κανόνα τους θέλει θεατές των γεγονότων και κλήθηκαν να υπερασπιστούν θέματα των χωρών εκπροσώπησης ή να συμμετέχουν σε επίλυση προβλημάτων και όλα αυτά αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα.
Στους συμμετέχοντες νέους  δόθηκε η ευκαιρία να ερευνήσουν και να συζητήσουν ζητήματα που απασχολούν ή ταλανίζουν την ανθρωπότητα, όπως η οικονομική κρίση, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η πείνα, η ανεργία, η ισότητα, η τρομοκρατία και η παιδεία.  Αξιοποιώντας τη δύναμη της πειθούς και της επιχειρηματολογίας, οι μαθητές διαπραγματεύτηκαν και διατύπωσαν διαφορετικές απόψεις.
Ένα συνολικό βίντεο της εργασίας των μαθητών μπορείτε να δείτε παρακάτω:

ενώ για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο που δημιουργήσαμε

http://users.sch.gr/astam/mun

Σχετικά άρθρα