Μενού Κλείσιμο

Η γιορτή των Χριστουγέννων 2014

Στη γιορτή των Χριστουγέννων στο σχολείο μας ακούστηκαν τα ποιήματα “Αντί-Χριστούγεννα”, Ουκ ην τόπος” και “Δεύτε ίδωμεν πιστοί”. Υπήρξε προβολή – αφήγηση που επιμελήθηκε η μαθήτρια Ευδοκία Οικονομίδου. Αυτό όμως που κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν το θεατρικό δρώμενο “Άγγελοι από τον ουρανό”, που είχε ως κύριο θέμα το πνεύμα των Χριστουγέννων. Με έναν πολύ όμορφο τρόπο δόθηκε στους μαθητές η ευκαιρία να κατανοήσουν το πραγματικό νόημα της γιορτής, δηλαδή την αγάπη και να μην αναλώνονται σε θέματα άσκοπης διασκέδασης και καταναλωτισμού. Τη γιορτή επιμελήθηκε η κ. Κυβερτζικίδου Αθηνά. Επίσης η κ. Δομπούλα Ελένη με τη χορωδία του σχολείου είπαν τα κάλαντα και πολλά άλλα τραγούδια, δημιουργώντας όμορφη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. 

Ένα απόσπασμα του θεατρικού μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. Η φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας ενσάρκωσε ένα δρώμενο με σκοπό όχι μόνο να συγκινήσει τους μαθητές σχετικά με τα Χριστούγεννα, αλλά να τους ευαισθητοποιήσει ως ανθρώπους. Αυτό επετεύχθη μεταφέροντας επί σκηνής τον σύγχρονο, ατομικιστικό τρόπο σκέψης των νέων μιας σχολικής τάξης, ο οποίος αδυνατεί εν τέλει να υπερνικήσει την τρυφερή ιδέα καθηγήτριάς τους για επίσκεψη σε ένα κέντρο με αυτιστικά παιδιά.  Όλα όσα είδαν και έζησαν εκεί αλλοίωσαν τις νεανικές ψυχές των ηρώων, αλλά και του κοινού του σχολείου και έδωσαν τροφή για προβληματισμό σε όλους μας.

Μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα της γιορτής: (Επιλέξτε τις φωτογραφίες για να τις μεγενθύνετε και χρησιμοποιήστε τα βέλη για να τις δείτε)

{gallery}Foto/Christmas14{/gallery}

Σχετικά άρθρα