Μενού Κλείσιμο

Δράσεις Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Το 6o Γυμνάσιο Σερρών ως Πρεσβευτής Ασφαλούς Διαδικτύου συμμετείχε στις εκδηλώσεις του 12ου εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2015.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Στο πλαίσιο της ημέρας αυτής, πραγματοποιήθηκαν  ενημερώσεις προς τους μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας από τις καθηγήτριες Αρβαντά Αγγελική  πιστοποιημένη σε θέματα ασφάλειας διαδικτύου από το πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ και Σταμάτη Κατερίνα Πληροφορικής (χρήση του πληροφοριακού υλικού και των δραστηριοτήτων του κόμβου http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teens/www), ενώ υλοποιήθηκαν και αρκετές από τις δραστηριότητες που προτείνονται στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευασθητοποίησης των μαθητών. «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο”!  

Δόθηκαν ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να ενημερωθούν οι μαθητές για τους κινδύνους που διατρέχουν στο διαδίκτυο όταν δεν γίνεται συνετή χρήση ενώ σχετικά άρθρα και σύνδεσμοι αναρτούνται παρακάτω.

Πληροφορίες μπορούν γονείς και μαθητές να αντλήσουν από:

Επιπλέον ενημερωτικές αφίσες αναρτήθηκαν στους πίνακες ανακοινώσεων μαθητών και καθηγητών.

Δείτε παρακάτω μερικά στιγμιότυπα των δράσεών μας επιλέγοντας τις φωτογραφίες για να τις μεγεθύνετε.

{gallery}safeinternet{/gallery}

 

 

 

Σχετικά άρθρα