Μενού Κλείσιμο

ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ- ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ  –  ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

«ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ»

«Να αγαπάς την ευθύνη.

Να λες: εγώ μοναχός μου θα σώσω τη γης.

Αν χαθεί, εγώ θα φταίω…»

Ν. Καζαντζάκης

 

Την Πέμπτη 29-10-2015, οι μαθητές των Α5, Β3, Β4 τμημάτων του σχολείου μας παρακολούθησαν ομιλία με θέμα  «Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση –Μάθε και αποφάσισε».

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον κ. Σερασίδη Σάββα μέλος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αρβαντά Αγγελική.

Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) μέλος της οποίας αποτελεί η ΦΟΔΣΑ ιδρύθηκε το 2000 και είναι ένας επιστημονικός, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που σήμερα αριθμεί 394 μέλη (327 φυσικά πρόσωπα και 67 φορείς). Τα μέλη της Ε.Ε.Δ.Σ.Α. (Καθηγητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, στελέχη Υπουργείων και ΟΤΑ, μελετητές, κατασκευαστικές εταιρίες, Οικολογικές Οργανώσεις κ.α.) καλύπτουν όλο το πεδίο της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων.

Σκοπός της εταιρείας είναι η προαγωγή της χρήσης αποδεκτών μεθόδων και συστημάτων Δ.Σ.Α. και η καλλιέργεια των σχετικών επιστημονικών μεθόδων και εφαρμογών με απώτερο στόχο τη συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία της ποιότητας του περιβάλλοντος και την προστασία και εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας. 

Επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε μερικά στιγμιότυπα της δράσης μας https://goo.gl/photos/DB91CJRjnjx6mZkC7

Σχετικά άρθρα