Μενού Κλείσιμο

Άσκηση ετοιμότητας στο σχολείο μας “Σεισίχθων 2016”

Στις 6-4-2016 ημέρα Τετάρτη στο 6ο Γυμνάσιο Σερρών, έλαβε χώρα άσκηση ετοιμότητας σεισμού με κωδικό όνομα “Σεισίχθων 2016”.

Το σενάριο προέβλεπε μερική κατάρρευση του 1ου ορόφου του κτιρίου με συνέπεια τον εγκλωβισμό ενός καθηγητή και δύο μαθητών στο Χημείο. Επίσης ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του συντηρητή.

Αμέσως μετά την ειδοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα συμβάντα, η ανταπόκρισή της υπήρξε άμεση και ταχεία. Στην άσκηση συμμετείχε και κυνοφιλική ομάδα της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. με δύο σκυλιά. Η εκκένωση του σχολείου από τους μαθητές και το προσωπικό έγινε με απόλυτη τάξη και ασφάλεια. Υπήρξε επιτυχημένη και η διάσωση των εγκλωβισμένων ατόμων μέσα στο κτίριο.

Ευχαριστούμε τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Σωτήριο Δημητράκη Πύραρχο, τον κ. Μαυρίδη Αντώνιο-Πρόδρομο Πυραγό, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους στην επιτυχημένη άσκηση.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα της άσκησης.

(Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ιδιαιτέρως τον κ. Μαυρίδη Αντώνιο-Πρόδρομο για τη διαθεση του παρακάτω αποσπάσματος).

Σχετικά άρθρα