Μενού Κλείσιμο

Βιωματικές Δράσεις Β τάξη

κατάλογος

Μεγάλοι Έλληνες Συνθέτες

Στα πλαίσια του μαθήματος βιωματικές δράσεις με το τμήμα Β4 ασχοληθήκαμε με οχτώ μεγάλους Έλληνες συνθέτες. Στη διάρκεια της χρονιάς είδαμε τη ζωή τους, το έργο τους, το έργο τους και ακούσαμε χαρακτηριστικές συνθέσεις τους.. Τα παιδιά χωριστήκανε σε τέσσερις ομάδες και δουλεύανε ομαδοσυνεργατικά για όλη τη χρονιά. Δημιουργήσανε κολάζ με φωτογραφίες και λεπτομέρειες από τη ζωή των συνθετών. Κάναμε διάφορες δραστηριότητες με βιωματικό τρόπο για να μπορούν τα παιδιά να αναγνωρίζουν το έργο των συγκεκριμένων συνθετών.

Το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο προετοιμάσαμε μια ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα «Μεγάλοι Έλληνες Συνθέτες». Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιδέα, έγραψαν τα κείμενα της εκπομπής, προετοίμασαν το θέμα, μοιράσανε τους ρόλους, βρήκαν τραγούδια και τελικά ήρθε η στιγμή της ηχογράφησης της εκπομπής στο στούντιο της ΕΡΑ Σερρών.

Ευχαριστούμε πολύ τους εργαζομένους της ΕΡΑ Σερρών που μας βοήθησαν στην οργάνωση και παρουσίαση της εκπομπής.

Η καθηγήτρια του τμήματος

Καραντώνη Νικολέτα

 (Επιλέξτε την εικόνα για να ακούσετε την εκπομπή μας) κατάλογοςΚαλή Ακρόαση!!!

 

Τμήματα Β1 και Β2

Επιπλέον παρακάτω μπορείτε να δείτε τις κατασκευές μας (Επιλέξτε τις εικόνες για να τις μεγεθύνετε)

 {gallery}KARANDONI_2016{/gallery}

 

Τμήμα Β3

Σαν παλιό Σινεμά

Στα πλαίσια του μαθήματος βιωματικές δράσεις με το τμήμα Β3,ασχοληθήκαμε με το θέμα: «Σαν παλιό σινεμά. Η χρυσή δεκαετία του΄60». Στο πρώτο και δεύτερο τρίμηνο τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες , βρήκαν πληροφορίες και δημιούργησαν κολάζ για τους σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σεναριογράφους, ταινίες, μουσική ταινιών, ατάκες κ.α της συγκεκριμένης εποχής. Έτσι γνωρίσανε μέσα από διάφορες δραστηριότητες τη σημαντικότερη ίσως δεκαετία του ελληνικού κινηματογράφου.

Στα μέσα Φεβρουαρίου αρχίσαμε τις πρόβες με τα παιδιά για να ανεβάσουμε σε θεατρική διασκευή την κινηματογραφική ταινία ‘’Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο’’ που είναι κωμική ταινία του 1959, σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελάριου και σε παραγωγή Φίνος Φιλμ. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν τα παιδιά, μεταξύ άλλων, να βιώσουν λίγη από τη μαγεία της εποχής εκείνης αλλά και να δουν τις μεγάλες διαφορές με το σήμερα .

Τελειώνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από όλα τα παιδιά, με πρόβες εκτός σχολικού ωραρίου. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα παιδιά που συμμετείχαν με τόση προθυμία για αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.

Η καθηγήτρια του τμήματος

Καραντώνη Νικολέτα

Καλή Διασκέδαση!! (Προσεχώς το βίντεο)

 

 

Σχετικά άρθρα