Μενού Κλείσιμο

Επίσκεψη στο Γερμανικό Ινστιτούτο GOETHE

Στις 25 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης του 6ου Γυμνασίου Σερρών στο Ινστιτούτο Goethe στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Παπατζίκη Σταυρούλα. Οι μαθήτριες/τές επισκέφθηκαν αρχικά την έκθεση αφίσας “Lautstark. Junge Musik aus Deutschland”, η οποία είχε ως θέμα την νεανική μουσική σκηνή της Γερμανίας τις τελευταίες δεκαετίες και στη συνέχεια την υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές – τριες να γνωρίσουν, τις σύγχρονες τάσεις της γερμανόφωνης μουσικής σκηνής, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας της χώρας και παράλληλα να εξασκηθούν στην ξένη γλώσσα, αφού πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός «Rallye», στον οποίο οι μαθητές έπρεπε να συμπληρώσουν σε ζευγάρια φυλλάδια εργασιών με πληροφορίες που αντλούσαν από τις αφίσες της έκθεσης.

Μετά το πέρας αυτής της δραστηριότητας οι μαθητές-τριες, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά γερμανικά εδέσματα στο κυλικείο τους Ινστιτούτου.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη όπου οι μαθητές-τριες ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη για τον τρόπο αναζήτησης βιβλίων σε έναν ηλεκτρονικό κατάλογο και στο χώρο της βιβλιοθήκης.

Ως πρακτική άσκηση οι μαθητές κλήθηκαν να αναζητήσουν και να παρουσιάσουν σε ομάδες πληροφορίες για έθιμα των Χριστουγέννων στη Γερμανία.

Η επίσκεψη επαναλήφθηκε με τους μαθητές τκαι μαθήτριες της Β Γυμνασίου στις 30-11-2016.

Για να δείτε στιγμιότυπα της επίσκεψής μας επιλέξτε με το ποντίκι σας εδώ

 

 

 

Σχετικά άρθρα