Μενού Κλείσιμο

Επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο

Την Πέμπτη 18 Μαίου 2017 μέσω του ΣΣΝ και με προτροπή της κ. Παλάζη Χρυσάνθης, μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Δικαστικό Μέγαρο Σερρών. Παρακολούθησαν την εκδίκαση κάποιων ποινικών υποθέσεων. Εντυπωσιάστηκαν από τη ροή της διαδικασίας, την επιχειρηματολογία των δικηγόρων, την απολογία των κατηγορουμένων, την εξέταση των μαρτύρων και την τεκμηρίωση των στοιχείων από τη δικαστή του μεγάρου.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν από την επιμελήτρια ανηλίκων κ. Χατζηβασιλείου Ελένη για τη δικαστική αντιμετώπιση των ανηλίκων και το είδος των ποινών που επιβάλλονται.

Ακολούθησε ένα παιχνίδι ρόλων όπου οι μαθητές κλήθηκαν να αναπαραστήσουν μία περίπτωση εκδίκασης ανηλίκου, που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα δίτροχο όχημα και εν αγνοία του προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές το συγκρουόμενο όχημα που ανήκε σε μητέρα. Στο όχημα επέβεναι και το  5χρονο τέκνο της. Συγκεκριμένα τους ανατέθηκαν ρόλοι δικαστή, εισαγγελέα, μητέρα ανηλίκου, πατέρα ανηλίκου, γραμματέα, συνηγόρου, αστυνομικού φύλακα κλπ.

Τέλος μέσω μιας ενδιαφέρουσας παρουσίασης από τον κ. Τσουκαλάς Πρόδρομος της Δίωξης Ναρκωτικών, ενημερώθηκαν για τις παράνομες ουσίες. Είδη ουσιών, συνέπειες νομικές & φυσικές και τρόποι αποφυγής με παραστατικό τρόπο έγιναν κατανοητές από τους μαθητές μας.

{gallery}DIKASTIRIA_2017{/gallery}

Σχετικά άρθρα