Μενού Κλείσιμο

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση “Νίκολα Τέσλα”

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, επισκέφθηκαν την περιοδική έκθεση στο Noesis: “Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον”.

Η έκθεση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο “Νίκολα Τέσλα” του Βελιγραδίου πραγματεύεται την πολυσύνθετη προσωπικότητα του Τέσλα, καθώς και τις σημαντικές τόσο σε επιστημονικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο εφευρέσεις του, που καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό τον 21ο αιώνα, όπως αυτή του εναλλασσόμενου ρεύματος.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία  να δουν μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριό του στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεων του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και η θεαματική επίδειξη του  πηνίου Τέσλα.

Σε συνδιασμό με την ταινία για τη ζωή του Τεσλα που ακολούθησε οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια μικρή εικόνα από τα στοιχεία του οραματισμού και της ιδιοφυϊας του Νίκολα Τέσλα.

Ακολουθεί βίντεο με στιγμιότυπα από την επίσκεψη

Σχετικά άρθρα