Μενού Κλείσιμο

Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση

 Στις 22 Νοεμβρίου, το 6ο Γυμνάσιο Σερρών αφιέρωσε μία διδακτική ώρα για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για την παιδική κακοποίηση.

Γνωρίζοντας ότι η σεξουαλική παιδική κακοποίηση είναι τραυματική εμπειρία και αποτελεί παραβίαση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων, με σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και πνευματική υγεία των παιδιών, θεωρήσαμε ότι οι μαθητές μας χρειάζεται να έχουν βασικές γνώσεις για το σοβαρό αυτό θέμα υγείας και αποφασίσαμε να τους παρουσιάσουμε αρχικά μια διαδικτυακή έρευνα, που διεξήχθη από ομάδα μαθητών της τρίτης γυμνασίου, σχετική με τα προειδοποιητικά σημάδια αυτού του φαινομένου και  να τους υποδείξουμε τρόπους αυτοπροστασίας με σκοπό να αποκτήσουν τις γνώσεις να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους απειλές.   

Επιπροσθέτως, οι μαθητές παρακολούθησαν σύντομη ταινία με πληροφορίες σχετικές με το θέμα που περιελάμβανε συμβουλές και υποδείξεις για την πρόληψη της κακοποίησης.

Τέλος δόθηκε στους μαθητές λίστα με ελληνικούς οργανισμούς όπου μπορούν σε ανάλογη περίπτωση να ζητήσουν βοήθεια.  

Υπεύθυνη της δράσης η συντονίστρια ASPNet UNESCO του σχολείου μας κ. Πίγκα Ζωή, Αγγλική Φιλόλογος.

Το κείμενο που συνέταξαν οι μαθητές μας στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών και παρουσίασαν στην εκδήλωση, μπορείτε να δείτε εδώ

Σχετικά άρθρα