Μενού Κλείσιμο

Ενημέρωση για Σύγχρονη και Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

   Σας ενημερώνουμε ότι σας έχει αποσταλεί στα e-mail που μας έχετε διαθέσει για ενημέρωσή σας οδηγίες για τη δημιουργία λογαριασμού μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με στόχο τη συμμετοχή των μαθητών μας στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μαθήματα online – τηλεδιασκέψεις (σύγχρονη διδασκαλία) και σε μαθήματα ασύγχρονα στις πλατφόρμες eclass και e-me. Στη σύγχρονη μορφή οι μαθητές θα συνδέονται online μέσω μιας εικονικής τάξης του καθηγητή στην πλατφόρμα webex. Στην ασύγχρονη ο μαθητής θα μελετάει το υλικό που έχει αναρτηθεί και θα κάνει τις εργασίες – ασκήσεις που τυχόν του ζητούνται.

Αν δεν παραλάβατε το email, ελέγξτε το φάκελο Spam του ηλεκτρονικού γραμματοκιβωτίου σας.

Πλατφόρμα e-me

Οι μαθητές θα πρέπει να πραγματοποιήσουν σύνδεση στην πλατφόρμα και έτσι οι εκπαιδευτικοί θα είναι σε θέση να αναζητήσουν τους μαθητές τους και να τους προσκαλέσουν στις κυψέλες τους. Θα πρέπει να συνδέεστε τακτικά ώστε να βρίσκετε τις προσκλήσεις των εκπαιδευτικών και να τις αποδεχτείτε.

Οδηγίες σύνδεσης στην e-me:

Συνδεθείτε στη διεύθυνση https://e-me.edu.gr/

Επιλέξτε «Είσοδος»

Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του/της μαθητή/τριας στα πεδία «User name» και «Password» αντίστοιχα.

Επιλέξτε «Login»

Μετά την αρχική σύνδεση, κάθε φορά που θα επανασυνδέεστε θα ελέγχετε αν υπάρχουν προσκλήσεις συμμετοχής σε κυψέλες (ψηφιακές τάξεις) εκπαιδευτικών στο καμπανάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Στο eclass οι μαθητές αφού συνδεθούν θα βρουν τα μαθήματα στην αριστερή μπάρα και θα υποβάλλουν φόρμα αίτησης πρόσβασης στον εκπαιδευτικό. Υπάρχουν και ανοιχτά μαθήματα που δεν απαιτούν έγκριση του εκπαιδευτικού.

Σύντομα θα αναρτηθεί το πρόγραμμα των online μαθημάτων καθώς και τα διαθέσιμα μαθήματα στις παραπάνω πλατφόρμες. Θα σταλούν επίσης και οι σύνδεσμοι για τις τηλεδιασκέψεις. 

 

 

Σχετικά άρθρα