Μενού Κλείσιμο

Δράση “Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στο Σχολείο μας”

   Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα “Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία”, ολοκληρώνοντας τις δράσεις τους για φέτος παρά τις αντίξοες συνθήκες. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), ενώ διαχειριστής του προγράμματος είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (European Wergeland Centre – EWC).

   Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός ανοιχτού σε όλους σχολικού περιβάλλοντος και η ενίσχυση της σχολικής κοινότητας με τα απαραίτητα εργαλεία και δεξιότητες, ώστε να διαχειρίζεται ευαίσθητα θέματα διακρίσεων, ρατσισμού και έλλειψης ανοχής απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό.

Δείτε μία σύντομη παρουσίαση της δράσης μας από την Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Συντονισμού του προγράμματος κ. Πίγκα Ζωή, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας. (οι διαφάνειες αλλάζουν αυτόματα, μπορείτε όμως με την παύση και τα βέλη να καθορίσετε εσείς την προβολή της παρουσίασης)

Σχετικά άρθρα