Μενού Κλείσιμο

“Τα 6αρια της Εκπαίδευσης”: 4 Γυμνάσια ενώνουν τις δυνάμεις τους

Πρόκειται για τη σύμπραξη τεσσάρων Γυμνασίων της Μακεδονίας με το  χαρακτηριστικό «6» και με στόχο τη δημιουργία ενός Δικτύου Συνεργαζομένων Σχολείων με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών, τη δημιουργία κοινών εργασιών και τη συνεργατική μάθηση.

Η πρώτη φάση του προγράμματος ξεκίνησε με οικοδεσπότη το 6ο Γυμνάσιο Σερρών που, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, υποδέχτηκε 150 μαθητές από τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα με τους συνοδούς καθηγητές τους, στον χώρο του σχολείου.

Παρουσία του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, κ. Νικολάου Σταμπολίδη και των Διευθυντών όλων των σχολείων της σύμπραξης, οι μαθητές παρουσίασαν την ιστορία, τα επιτεύγματα και τους στόχους των σχολείων τους μέσα από βίντεο και στη συνέχεια ακολούθησε περιπατητική διαδρομή προς το κέντρο της πόλης. Κατά τη διαδρομή, οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Σερρών ξενάγησαν τους φιλοξενούμενους μαθητές σε σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος της πόλης μας και στο τέλος κατέγραψαν -με συνεντεύξεις – τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα των καθηγητών και συμμαθητών τους.

Το πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Μάιο του 2023, με επισκέψεις και δραστηριότητες  στις άλλες πόλεις. Επιμέρους συνεργατικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης των μαθητών, σύμφωνα με τους στόχους  της υλοποίησης του προγράμματος.

Σημαντικοί αρωγοί του εγχειρήματος οι γονείς των μαθητών καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, που υποστηρίζουν κάθε βήμα της προσπάθειάς μας και ανταποκρίνονται με προθυμία σε ό,τι τους ζητείται.

Το λογότυπο της σύμπραξης “Τα 6άρια της Εκπαίδευσης”, που κρίθηκε το καλύτερο ύστερα από ψηφοφορία εκπροσώπων όλων των σχολείων, ζωγράφισε η μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου, Στέλλα Μανάφη.

Συμμετέχοντες καθηγητές:

Στυλιανή Ούτσιου (Διευθύντρια 6ου Γυμνασίου Σερρών)

Αλεξάνδρα Καρακασίδου (Συντονίστρια)

Ζωή Πίγκα

Αγγελική Αρβαντά

Σταυρούλα Παπατζίκη

Σχετικά άρθρα