Μενού Κλείσιμο

Το 6ο Γυμνάσιο Σερρών στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο

Μία αξέχαστη εκπαιδευτική και ταξιδιωτική εμπειρία είχαν τη χαρά να βιώσουν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου Σερρών,  συμμετέχοντας στο 8ο Ευρωπαϊκό μαθητικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας από τις 27 έως τις 30 Νοεμβρίου 2013 με περισσότερους από 2500 μαθητές από Ελληνικά και Ευρωπαϊκά σχολεία.

Το συνέδριο είχε θέμα: Ρώμη-Αθήνα ένα μακραίωνο ταξίδι (509 π.χ. έως σήμερα) ιστορία πολιτισμός κοινωνικοί και πολιτικοί θεσμοί Δημοκρατίας.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους οι πρέσβεις της Ελλάδος στη Ρώμη και το Βατικανό εκπρόσωποι της εκκλησίας και της Ελληνικής κοινότητας ενώ την εναρκτήρια ομιλία έκανε πολύ σπουδαία ιστορικός κ. Μαρία Ευθυμίου.

Την ευθύνη της πολύ πετυχημένης αυτής διοργάνωσης είχε ο κ. Κούκης πρόεδρος Ο.Ε. των ευρωπαϊκών μαθητικών συνεδρίων .

Με σύντομη κατατοπιστική εισήγηση  οι μαθητές/τριες του σχολείου μας κατάφεραν να παρουσιάσουν το θέμα τους «Τα Ρωμαϊκά μνημεία στην Πόλη Θεσσαλονίκης»  αποδεικνύοντας  πως η συνάντηση δυο  πολιτισμών απέβη εξόχως γόνιμη και δημιουργική!

Συμπερασματικά  η συμμετοχή  στο συνέδριο πρόσφερε στους μαθητές /τριες μοναδικές εμπειρίες τόσο ως συμμετέχοντες όσο και ως κοινό, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργασίες άλλων σχολείων και να αλληλεπιδράσουν με μαθητές από άλλες περιοχές.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου στους μαθητές δόθηκε η ευκαιρία  να περιηγηθούν στο Κολοσσαίο, το Πάνθεον, την Φοντάνα ντι Τρέβι, το ναό του Αγίου Πέτρου και σε άλλα  ιστορικά σημεία της Ρώμης. Ταξίδεψαν, ακόμη, στη Φλωρεντία, στη  Νάπολη και στον αρχαιολογικό χώρο της  Πομπηίας όπου  εντυπωσιάστηκαν  ιδιαίτερα τόσο από  τον αρχαιολογικό χώρο όσο και από  την ομορφιά του τοπίου .

Οι μαθητές/τριες της παιδαγωγικής ομάδας

ΑΝΕΣΙΑΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
ΓΑΛΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΟΥΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ-ΕΒΕΛΙΝΑ
ΚΙΟΣΣΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΟΥΡΤΖΙΟΥ ΜΕΛΙΝΑ
ΠΟΥΡΠΟΥΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
ΣΟΚΟΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΑΠΑΣΚΟΥ ΑΝΝΑ-ΒΕΡΟΝΙΚΗ

Οι καθηγήτριες

Αρβαντά Αγγελική-Δημητριάδου Δέσποινα

Σχετικά άρθρα