Μενού Κλείσιμο

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών Noesis

Την Τετάρτη  10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄ τάξης του σχολείου μας,  στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών Noesis.

Η περιήγηση ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Τεχνοπάρκο, ένας χώρος διάδρασης, με 40 εκθέματα, όπου οι μαθητές /τριες συμμετέχοντας  ενεργά, πρωταγωνίστησαν προσπαθώντας να ερμηνεύσουν επιστημονικά  «Τα παράδοξα» που παρατηρούσαν. Στη συνέχεια, ακολούθησε η ξενάγηση στο μουσείο τεχνολογίας  με τα  σημαντικά εκθέματα, όπως ο ατέρμονος κοχλίας του Αρχιμήδη, η ατμομηχανή του Ήρωνα του Αλεξανδρινού και ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, αλλά και στη σημαντική συλλογή αυτοκινήτων του Μουσείου στην Τεχνολογία Μεταφορών.

Ήταν μια ξεχωριστή επίσκεψη, μια  εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας  που είχε προστιθέμενη αξία μετά την αλληλεπίδραση με τα εκθέματα και τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν διαπιστώνοντας μέσα από αυτά την ισχύ της επιστημονικής προόδου που ωθεί συνεχώς την ανθρωπότητα προς τα εμπρός.

Σχετικά άρθρα