Μενού Κλείσιμο

Διδακτική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου

Την Τετάρτη 24/4/2024 οι μαθητές/τριες της Β΄ Τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών  την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου.

Το υποβλητικό φυσικό τοπίο, η επίσκεψη στην ιστορική μονή, όπου οι μοναχές μας μίλησαν για την ιστορία της μονής, για τον λιθόκτιστο ναό και το ξυλόγλυπτο τέμπλο του, το Καθολικό με τις πολλές αξιόλογες βυζαντινές τοιχογραφίες, η ξενάγηση στους υπέροχα διαμορφωμένους μουσειακούς χώρους, η επίσκεψη στα πολλά εργαστήρια και η ενημέρωση για τα προϊόντα που παράγονται σε αυτά γέμισαν την ψυχή μας με εικόνες και γνώσεις που θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μικρή περιπατητική διαδρομή γύρω από το μοναστήρι όπου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εικόνες φυσικού κάλλους και να ενημερωθούν για την περιοχή μέσα από μια πανέμορφη καταπράσινη  διαδρομή από τον εξαιρετικό οδηγό κ. Κάκανο.

Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στις μοναχές του μοναστηριού για τη φιλοξενία και τη βοήθεια τους καθώς και στον κ. Κάκανο για την εθελοντική προσφορά του να μας βοηθήσει να  γνωρίσουμε την περιοχή.

Σχετικά άρθρα