Μενού Κλείσιμο

ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α΄ Τάξης 2023-24

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και έκλεισε με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Οι μικροί «τεχνολόγοι – κατασκευαστές» της  Α΄ Τάξης   του σχολείου μας, παρουσίασαν τα έργα  τους   που δημιούργησαν στο μάθημα της Τεχνολογίας καθώς και τις γραπτές εργασίες που αντιστοιχούν σε κάθε κατασκευή

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Α΄ τάξης  μετέφεραν με προσοχή τα ομοιώματα τεχνολογικών αντικειμένων που είχαν κατασκευάσει με κέφι και μεράκι στο πλαίσιο τού μαθήματος της Τεχνολογίας, κατά το σχολικό έτος 2023-2024, και τα τοποθέτησαν στους πάγκους που είχαν στηθεί. Λειτούργησε μια εντυπωσιακή έκθεση για δύο ημέρες (22 και 23 Μαΐου).

Τα τεχνολογικά επιτεύγματα που επέλεξαν να κατασκευάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες, ήταν αντιπροσωπευτικά δείγματα από διάφορους τομείς της Τεχνολογίας. Για τη δημιουργία των κατασκευών έγινε προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν απλά ανακυκλώσιμα υλικά και ευρηματικές τεχνικές που συνετέλεσαν στην ανάπτυξη τόσο των κατασκευαστικών δεξιοτήτων όσο και της συνδυαστικής σκέψης των παιδιών.

Τη σχολική έκθεση επισκέφθηκαν μαθητές/τριες όλων των τάξεων και εκπαιδευτικοί, καθώς και οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του 17ου Δημοτικού σχολείου  γεγονός που ικανοποιεί τους μαθητές και τις μαθήτριες, και προβάλλει στις κατάλληλες διαστάσεις την τεχνολογική εκπαίδευση στο πλαίσιο της γενικής εκπαίδευσης.

Τους μαθητές συντόνισαν, εκπαίδευσαν και επέβλεψαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες τού μαθήματος της Τεχνολογίας κ Αρβαντά Αγγελική  και κ. Κασάπη Χρυσούλα

Ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Σερρών, κ. Χούμκοζλης Χρήστος, και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες  που εργάστηκαν με ζήλο και μεράκι, για να ολοκληρώσουν τις κατασκευές και τις εργασίες τους και τους εύχονται να συνεχίσουν να είναι τόσο δημιουργικοί και στο μέλλον!

Σχετικά άρθρα