Μενού Κλείσιμο

Μαθηματικά: Από την αρχαιότητα στην εποχή των ρομπότ

Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής και με αφορμή την Ημέρα των Μαθηματικών, οργανώθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες ρομποτικής από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής κ. Αικατερίνη Σταμάτη και κ. Βασίλειο Μιχαηλίδη, με στόχο την κατανόηση του ρόλου της Αρχαίας Ελλάδας στη θεμελίωση και ανάπτυξη των Μαθηματικών.

Υλοποιήθηκαν στο εργαστήριο Πληροφορικής, κυρίως στην Α τάξη, με τη χρήση του ρομπότ. Ανατέθηκαν συγκεκριμένες αποστολές στο ρομπότ, ώστε οι μαθητές να αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν Μαθηματικά και Γεωμετρία (αναλογίες, μέτρηση αποστάσεων, κατανόηση βασικών γεωμετρικών ιδιοτήτων όπως η περίμετρος κ.α), για να το προγραμματίσουν.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές ήδη γνωρίζουν τις βασικές κινήσεις του ρομπότ (στροφές, κίνηση κλπ), καθώς προηγήθηκαν ωριαίες διδασκαλίες με το προγραμματιστικό περιβάλλον του ρομπότ στους μαθητές όλων των τμημάτων του σχολείου μας.

Επιπλέον εκτός της ρομποτικής χρησιμοποιήθηκαν και άλλα λογισμικά για εκπαιδευτικές δραστηριότητες την Ημέρα των Μαθηματικών όπως, excel, Karel και Ψευδογλώσσα.

Τέλος ευχαριστούμε το 1ο Γυμνάσιο Σερρών για τη διάθεση του ρομπότ του, διότι χωρίς αυτό θα ήταν αδύνατη η υλοποίηση των παραπάνω.

 

(εάν επιθυμείτε να μεγενθύνεντε την οθόνη της παρουσίασης-πλήρης προβολή οθόνης- πατήστε στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης. Αυτη η ενέργεια είτε θα μεγενθύνει την οθόνη σας απευθείας, είτε θα σας μεταφέρει στο prezi, οπότε είναι πλέον διαθέσιμο το βέλος για πλήρη προβολή οθόνης)

Σχετικά άρθρα