Μενού Κλείσιμο

Εκδήλωση για την Ημέρα Μαθηματικών 2018

Στα πλαίσια της ανακήρυξης του 2018 έτους Μαθηματικών, ο Σύλλογος Καθηγητών αποφάσισε να οριστεί ως ημέρα Μαθηματικών για το σχολείο μας η 11η Μαΐου 2018.

Η εκδήλωση για την ημέρα των Μαθηματικών ξεκίνησε με εισήγηση του κ. Βαρσάμη Δημητρίου με θέμα: «Κρυπτογραφία». Ο κ. Βαρσάμης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΤΕΙ Σερρών και Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Σερρών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ακολούθησε ομιλία για τη χρησιμότητα των Μαθηματικών στη ζωή μας και ενημέρωση για διαγωνισμούς που διενεργεί η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, από τον κ. Κάκανο Ιωάννη, Ειδικό Γραμματέα του Παραρτήματος Σερρών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα έλαβε χώρα η βράβευση των μαθητών του σχολείου μας που πέτυχαν στους διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε. από τον κ. Τιμοθεΐδη Αναστάσιο, Πρόεδρο του Παραρτήματος και την κ. Ούτσιου Στυλιανή, Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την εισήγηση του μαθητή της Α’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Σερρών Αγγελούδη Χρυσάφη, με θέμα: «Το Άπειρο».

Ευχαριστούμε τους ομιλητές για την ανταπόκριση τους στην πρόσκλησή του σχολείου μας.

Οργανωτής της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης ήταν ο κ. Πασχαλίδης Νικόλαος, Μαθηματικός του 6ου Γυμνασίου Σερρών.

Σχετικά άρθρα