Μενού Κλείσιμο

Το σχολείο ανοίγει τις πόρτες του

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών της Β’ τάξης του σχολείου μας στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Ν. Σερρών στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης: «Το σχολείο ανοίγει τις πόρτες του» .

Στα πλαίσια της πρόληψης της ανήλικης παραβατικότητας οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν από τις Επιμελήτριες Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής Ελένη Χατζηβασιλείου και Βασιλική Πέτσα, για τις παραβάσεις ΚΟΚ και τη Διακίνηση παράνομου ψηφιακού υλικού (ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, κατοχή και χρήση) και από τον κ.  Τσουκαλά, Αστυνόμο Β’ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, για τις Παράνομες εθιστικές ουσίες και τα Ναρκωτικά.

Ακολούθως οι μαθητές/τριες έλαβαν μέρος σε εικονική δίκη, με θέμα την προστασία προσωπικών δεδομένων, αναλαμβάνοντας ρόλους με την καθοδήγηση των επιμελητριών κ. Χατζηβασιλείου και κ. Πέτσα, ώστε να κατανοήσουν βιωματικά τον τρόπο που λειτουργεί η απονομή δικαιοσύνης και τα αναμορφωτικά μέτρα που εφαρμόζονται στους ανήλικους παραβάτες.

 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του σχεδίου  δράσης:

Ούτσιου Σ (Διευθύντρια),  Αρβαντά Α.,  Δημόκας Χ.,  Καρακασίδου Α.,  Τζίκα Ε.

 

Σχετικά άρθρα