Μενού Κλείσιμο

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019

      Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 και με θέμα Ημέρας «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο», πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις στο σχολείο μας, τόσο στο εργαστήριο πληροφορικής όσο και στις υπόλοιπες αίθουσες διδασκαλίας.

     Σε διάφορα τμήματα και από εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων,  και κυρίως από την πρεσβευτή Ασφαλούς Διαδικτύου που υπηρετεί στο σχολείο μας, ακολούθησαν ενημερώσεις, παρουσιάσεις και προβολές ταινιών με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τεχνολογικά υπεύθυνη, κριτική και δημιουργική χρήση του διαδικτύου. Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής του σχολείου μας ενημέρωσαν εν συντομία τους μαθητές για θέματα ασφάλειας Η/Υ, όπως έλεγχος συνδεδεμένων συσκευών στο wifi, κακόβουλα λογισμικά, διευθύνσεις IP, προστασία  Η/Υ με antivirus, firewall κλπ. Επίσης απάντησαν σε απορίες μαθητών σχετικά με VPN συνδέσεις, το ρόλο της φυσικής διεύθυνσης MAC Address στον εντοπισμό κ.ά.

     Κυρίως προβλήθηκαν αποσπάσματα από το βίντεο της ημερίδας που διοργάνωσε η ΣΥΚΑΠΣ το Νοέμβριο 2018 σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών, την Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Νομού Σερρών και την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Σερρών, με θέμα την «Προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του διαδικτύου». Στο βίντεο που προβλήθηκε στους μαθητές ο διευθυντής της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Αθανάσιος Χαλκιάς και η ψυχολόγος Αστυνόμος Α’, κα Γιώτα Παρασκευά αναλύουν θέματα όπως:
Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο.
• SOCIAL MEDIA και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
• Εγκληματικότητα και διαδικτυακή νομοθεσία.
• CYBER BULLYING :Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας
• Εθισμός στο διαδίκτυo

Το βίντεο ολόκληρο είναι διαθέσιμο εδώ.

Σχετικά άρθρα