Μενού Κλείσιμο

Συμμετοχή του 6ου Γυμνασίου στο Μαθητών Επιχειρείν

Το 6o Γυμνάσιο συμμετείχε στο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας “Μαθητών Επιχειρείν 2024” με την επιχείρηση SmartSeGround Α.Ε που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του  Ομίλου Ρομποτικής και του μαθήματος της Τεχνολογίας.  Στελεχώθηκε από μαθητές  της Α΄ τάξης και του τμήματος  Β1β’ του 6ου Γυμνασίου Σερρών  με σκοπό την  παραγωγή και πώληση  έξυπνων συστημάτων σε παιδικές χαρές.

Την διοργάνωση είχε το Επιμελητήριο Σερρών με την συνεργασία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού, που διεκδίκησαν διάκριση στον διαγωνισμό με τις εικονικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα που δημιούργησαν.

Το ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ  καθιερώνεται ως ένας πρωτοπόρος θεσμός, μοναδικός στην Ελλάδα, που δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να προσεγγίσουν την έννοια της επιχειρηματικότητας, διερευνώντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματία και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου με κέφι, μεράκι και γνώση υποστήριξαν την επιχείρησή τους και τα προϊόντα τους κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Τον συντονισμό της επιχείρησης είχαν  οι εκπαιδευτικοί Χούμκοζλης Χρήστος και Αρβαντά Αγγελική.

Θερμά συγχαρητήρια σ’ όλους τους συμμετέχοντες!

 

Σχετικά άρθρα